Vask av produkter


Vask av tøybaserte produkter:


Først:

Sjekk vaskelappen for info om vasketemperatur og øvrige fremgangsmåter.

Slik kan du lettere finne ut av hva som kan vaskes sammen for en effektiv og sikker vask.

Det er alltid lurt å sjekke vaskelappen på hvert enkelt produktet før du vasker!
Da blir det riktig vasket hver gang.

Viktig! angående tøybleier:

Alle tøybleieprodukter MÅ forvaskes minst en gang før bruk. Tykkere, tyngre bleier og innlegg/pads bør vaskes to-tre ganger og tørkes én gang for å sikre optimal sugeevne.

Oppbevaring av skitne bleier:

Tilsmussede bleier bør oppbevares i en vanntett, luktsikker bøtte, beholder eller pose. Fjern eventuelle faste stoffer (avføring) før du legger tilsmussede bleier i beholderen. Ikke skyll produktet eller bleie tilbehøret eller senk dem i vann før du er klar til å vaske dem. Jo lengre en bleie er våt, desto raskere blir den utslitt. Den beste måten å bevare bleiene på er å holde dem så tørre som mulig mellom vaskene og å følge resten av instruksjonene nøye.

Forberedelse:

Sørg for at alle faste stoffer tømmes i toalettet før du legger det i  vaskemaskin. Husk disse punktene når du velger et vaskemiddel for å vaske tøybleier:

1. Ikke bruk vaskemiddel som inneholder naturlige oljer eller tøymykner. Disse vil belegge de absorberende fibrene i bleien og føre til at væsker blir frastøtt.

2. Sørg for at du velger et vaskemiddel som inneholder nok overflateaktive stoffer for å få bleiene rene. Merk: Bleier er mer tilsmussede gjenstander og med flere lag stoff sammenlignet med vanlig tøy, så disse bør vaskes ekstra godt. (Gjerne med et egnet forvask program. Sjekk din vaskemaskin)

3. Unngå oppvaskmiddel som inneholder natriumperkarbonat eller blekemiddel.

4. Unngå vaskemidler som inneholder ingredienser du er følsom for.

5. Unngå vaskemidler som inneholder enzymer, da de kan forårsake utslett.

6. Sørg for at vaskemiddel mengden din ikke er for stor eller for liten. Begge vil resultere i dårlig rengjøring og redusert levetid.

Tøybleier:

Forvask er et Must. Forvask i maskinen med litt vaskemiddel. Gjør deretter en "hovedvask" i vaskemaskinen med en full skje vaskemiddel eller etter maskinens anvisninger. Det kan være lurt å foreta en forvask for hånd for å fjerne overflødig smuss. Tørk etter ønske.  tøybleier bør vaskes tre ganger og tørkes en gang før de brukes for første gang.

Ifølge vår produsent kan tøybleier ofte vaske på 40 grader, men å ta en "boost" på 60 grader en gang i blant eller når de er ekstra skitne er et must. For å tilstrekkelig drepe bakterier bør tøybleier vaskes på 60 grader, så det er vår anbefaling.

Lommebleie:

Ved lommebleie eller pocket bleie, fjern den absorberende innsatsen fra innerlommen slik at du har to separate stykker. Både lommebleiens PUL -ytre og den absorberende innsatsen kan vaskes sammen i en vaskemaskin. Bruk en kraftig, full vaskesyklus med varmt vann, (ikke kokvarmt) reduser bruken av mykner til et minimum. Heng bleien til tørk (best  iht. levetid på bleien), eller legg den i tørketrommelen ved lav temperatur. Veldig skitne bleier med faste stoffer (avføring) kreves forvask med vaskemiddel før hovedvask med vaskemiddel, som gjentas ved behov.

Innlegg:

Tøybaserte innlegg eller pads kan vaskes sammen med vanlig undertøy om det ikke er faste stoffer (avføring) i eller på innlegget. Fjern eventuelle faste stoffer og utfør om nødvendig en forvask med vaskemiddel ved veldig skitne bleier eller de med sterk lukt. Følg opp med en full vask med ekstra vaskemiddel. Tørk etter ønske.

Bleiesnipp:

Bleiesnipper bør rengjøres ved maskinvask på 40° og kan vaskes med opptil 60 ° om de er veldig skitene.

Pottetreningsbukse:

Pottetreningsbukser eller Training Pants kan vaskes som vanlig undertøy hvis de ikke er veldig skitne. Legg dem i vaskemaskinen sammen med det vanlige vasketøyet og tørk dem deretter i tørketrommelen. Bruk lav-middels varme når du tørker for å forlenge produktets levetid, det er best med luft-tørking om mulig.
Ved veldig skitne Training Pants kan de vaskes slik som tøybleiene og med et skikkelig forvask-program.

Plastikkbukse:

Plastikkbukser håndvaskes med vaskemiddel og vann. Kan også vaskes i vaskemaskinen med kaldt vann evt. veldig skitne ved svak varme, men dette anbefales ikke og kan redusere produktets levetid betydelig. Heng opp og la tørke.

Pleie av latex og gummi:

Håndvaskes med vann og et mildt vaskemiddel. Maskinvask anbefales ikke, men hvis det er absolutt nødvendig, skal gummibuksen settes i en meshpose og vaskes på en skånsom syklus. Heng til tørk. Når det er tørket, må det oppbevares borte fra solen og påføres egnet pcv/latex pulver for å forlenge gjenstandens levetid, samt for å fjerne oljer og fuktighet.

Bodyer:

Bodyer kan vaskes som og sammen med vanlig undertøy og for forlenget levetid med redusert varme.
Tørking kan skje i maskin på middels varme, eller som anbefalt ved oppheng/lufttørking.

Strømpebukser:

Må vaskes før bruk første gang.  (dette får å myke opp fibre & fjerne evt. tilsatte midler) 
Vaskes ellers på 30 grader.
Tåler ikke tørketrommel.

Vask av vanlige klær:

Vask av vanlige/øvrige klær som dongeribukser, t-skjorter, skjørt og gensere i bomull og syntetiske materialer kan alle stort sett vaskes på 40 grader. Husk å skille mellom mørke og lyse farger, og vask gjerne nye fargesterke plagg for seg selv de første gangene, så ikke overflødig farge smitter over på annet tøy. Bruk et vaskemiddel til lyst tøy, og et vaskemiddel som bevarer fargene til kulørtvask.

Tørking:

Hengetørking eller luft-tørking anbefales hvis mulig, selv om en tørketrommel kan brukes hvis det er angitt i avsnittene ovenfor. Den beste måten å tørke cover eller "dekkbukser" på er å bruke den 'skånsomme innstillingen' og deretter kun med luft (ingen varme). Innlegg, boostere, bleier med og uten innlegg kan ofte tørkes i maskin/tørketrommel på / low eller medium men levetiden vil da kunne bli redusert. Det anbefale er at det henges til tørk.

Merknader:

Vi anbefaler at du ikke henger gjenstander direkte over en radiator eller annen "tørr/uttørrende" varmekilde, da dette vil kunne forringe elastikken i "plastlignende" produkter og kan føre til smeltet laminat, plast, pvc ect. og forkorte levetiden til dine "vanntette" materialer. Unngå kontakt med alle blekemidler. Også tøymyknere bør unngås. Om nødvendig bruk oxi-clean for å "bleke".
Ved bruk av tøymykner vil dette kunne forringe absorbsjonsevnen til bleier og bleie innlegg.

Husk! Ved uoverensstemmelser med det som er oppført her, sjekk alltid det som er oppgitt av produsenten av din vaskemaskin eller tørketrommel og vaskelappen til det produktet som skal vaskes, slik at riktig vask og bruk blir utført. Da sikrer du lang levetid og unødvendig skade  på dine produkter.


Vask av Smokker:


Normal vask:


Skyld smokkene minst én gang om dagen og etter måltider. 
Vask smokkene regelmessig i såpe og vann.

Bruk gjerne en mikrosterilisator. Enkelte smokker kommer også i en liten plastboks som kan fylles med vann og has i mikrobølgeovnen. På den måten fungerer boksen som en mikrosterilisator.

Koking av smokker:

Før første gangs bruk skal smokken steriliseres i egnet boks eller ved koking.


Koking bør skje ved å helle kokende vann, eksempelvis fra vannkokeren, over dem, eller ved å koke dem et par minutter i en kjele. Merk at ikke alle deler og typer smokker tåler koking over lengre tid.
Vi anbefaler derfor Micro Sterilisering i box.

Er du usikker på hvordan produktet skal vaskes Sjekk vaskelappen.


Bruk gjerne et miljøvennlig vaskemiddel.
Bra for deg! Bra for miljøet!   Sorter gjerne klær/tøy etter temperatur.

Husk å vaske kulørt og hvit/lys tøy hver for seg. Slik at de ikke farger av.


Last gjerne ned symbolforklaring  "Klesvask for nybegynnere"


Sjekk gjerne OMO sine sider for gode vasketips og for å finne riktig vaskemiddel. 


Husk:
For å tilstrekkelig drepe bakterier i skitne tøybleier bør de vaskes på 60 grader, så det er vår anbefaling selv om ikke alle produsentene anbefaler mer en 40 grader. 


Tips:
Våtposer gjør det enkelt å oppbevare brukte tøybleier fram til vask. Disse brukes i stedet for en bleie bøtte.

Tips:
Vi anbefaler Micro Sterilisering i box for sikker rengjøring av smokker.