Hva Betyr DDLG, ABDL, BDSM? 

DDLG, ABDL, BDSM, er i stor grad rollespill og kan være en del av en livstil i større eller mindre grad. "Kawaii BDSM-aktiviteter" eller Cute-BD,SM som enkelte kaller det er ofte en mer "kosete" og gjerne "litt rosa" (i motseting til svart) del av "streng" regel basert lek. Det er viktig å merke seg at BDSM er en frivillig aktivitet for voksne, og at alle deltakere bør være klar over og respektere hverandres grenser og ønsker. Trygg, fornuftig og samtykkende prinsipper er viktige i et sunt BDSM-fellesskap, og deltakerne bør alltid prioritere sikkerhet, velvære og samtykke fra alle involverte.

Det er også viktig å huske at BDSM ikke er for alle, og at det er greit å være nysgjerrig på BDSM eller å ikke være interessert i å delta i disse aktivitetene. BDSM (bondage, discipline, sadism, og masochism) er et begrep som brukes for å beskrive en rekke praksiser, atferd og aktiviteter som involverer samtykkende utveksling av makt og kontroll i en ofte seksuell kontekst. Disse praksisene kan inkludere aktiviteter som bondage, spanking, rollespill og andre former for dominans og underkastelse. BDSM er et mangfoldig og dynamisk fellesskap, og deltakelse i BDSM-aktiviteter definerer ikke noens hele identitet.

DDLG (daddy dom/little girl) er en type rollespillaktivitet innenfor BDSM-fellesskapet som involverer utveksling av makt og kontroll mellom en dominerende partner (daddy dom) og en underdanig partner (liten jente). Dynamikken kan involvere alderslek, der den lille jenta tar på seg rollen som et lite barn og "pappadomen" påtar seg en omsorgsrolle. DDLG kan involvere en rekke aktiviteter, inkludert alderslek, "hjemmedisiplin" og eller andre former for rollespill.

ABDL (adult baby diaper lover) er ofte sett på som subkultur som involverer voksne som har et ønske om å engasjere seg i aktiviteter og atferd knyttet til et yngre stadie i livet. Dette kan inkludere å bruke bleier, bruke smokker, leke med leker og delta i andre alderslek-aktiviteter. Aktiviteten er gjerne forbundet med å gi fra seg kontroll. ABDL er generelt ofte (-men ikke alltid) ikke seksuelt motivert og blir ofte sett på som en form for selvuttrykk eller stressreduksjon (stressreduksjons lek). Rollespill er en form for aktivitet der individer påtar seg ulike roller eller identiteter, og engasjerer seg i aktiviteter som er knyttet til disse rollene. Rollespill kan være en del av BDSM, DDLG og ABDL, og kan involvere bruk av en rekke rekvisitter, kostymer og andre elementer for å skape fordypning i den valgte rollen eller aktiviteten. Kawaii er et japansk begrep som betyr "søt" eller "bedårende". Det er ofte assosiert med en stil av mote og kunst som har søte eller barnslige temaer og elementer. Kawaii kan være en del av ulike subkulturer, inkludert ABDL, og kan innebære bruk av søte eller barnslige rekvisitter, kostymer eller tilbehør som bleier og smokker. På lik linje som enkelte BDSM leker ofte innebærer bruk av sorte eller "mørke" kostymer, lateks klær, håndjern, pisk o.l.

Maktdynnamik innen DDLG vs ABDL

DDLG (daddy dom/little girl) er en type rollespillaktivitet innenfor BDSM (bondage, discipline, sadism, and masochism)-samfunnet som involverer utveksling av makt og kontroll mellom en dominerende partner (daddy dom) og en underdanig partner ("liten jente"). Den dominerende trenger nødvendigvis ikke å være "mannen" i forholdet/relasjonen.  Dynamikken kan ofte involvere alderslek, der den "lille jenta" tar på seg rollen som et lite barn og "pappadomen" påtar seg en omsorgsrolle. Et  eksempler på dette vil kunne være at en dominerende (daddy dom) "tvinger" den underdanig (little girl) til å bruke bleien.

ABDL (adult baby diaper lover) er voksne som har et ønske om å engasjere seg i aktiviteter/lek og atferd knyttet til yngre og eller små barnestadiet. Dette kan inkludere å bruke bleier, bruke smokker, leke med leker og delta i andre alderslekeaktiviteter. I likhet med DDLG involverer ABDL ofte en maktdynamikk, der en person tar på seg en omsorgsrolle og den andre en baby- eller småbarnsrolle. Mens både DDLG og ABDL involverer Maktdynamikk og aldersspill, er det noen forskjeller mellom de to. DDLG regnes vanligvis som en del av BDSM-fellesskapet, og dynamikken kan involvere elementer av dominans og underkastelse, smerte og nytelse og emosjonell intensitet.

ABDL, på den annen side, ses ofte på som en subkultur/undergruppe og er generelt ofte ikke seksuelt motivert, men blir sett på som en form for selvuttrykk og eller stressreduksjon. Eksempel på dette vil kunne være en DL som etter å ha holdt seg fra å tisse tilslutt tisser på seg. Da kan både skamfølelse og befrielses følelser komme frem samtidig. Samt det å miste kontrollen også er et aspekt ved dette.

Det er viktig å erkjenne at både DDLG, ABDL BDSM er former for voksenaktivitet, og at deltakelse i disse praksisene ikke definerer noens hele identitet. Det er viktig å respektere grensene og preferansene til de som engasjerer seg i disse aktivitetene. Samtidig ta hensyn til at folks tankegang er forskjellige rundt disse temaene øvrig i samfunnet.

Større enn man tror

Ageplay (-samlebetegnelse innen abdl - ddlg) og bdsm (-bondage, discipline, sadism, og masochism)  er aktiviteter som vanligvis skjer mellom en til to personer i deres eget hjem og er oftest en privat affære. Men det er mye større interesse for BDSM og ageplay enn man skulle tro, det finnes egne samfunn og klubber man kan bli medlem av, for eksempel Sørlandet BDSM, Oslo BDSM, Rogaland BDSM og mange flere over hele landet. Der kan man møte likesinnede og dele interesser.

Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)