Tips for å kaste bleier


Bleier kan være mye moro, men å kvitte seg med dem i ettertid er ikke alltid like lettvint. Selvfølgelig i beste fall kan brukte bleier kastes umiddelbart i en søppeldunk utendørs hvor oppbevaring og evt. lukt ikke spiller noen rolle, men slik er det jo ikke alltid.

Så for de gangene du kanskje må oppbevare brukte bleier i en kort periode før de kan kastes, er det to viktige ting som bør vurderes:

  • Hvordan de skal oppbevares
  • Hvordan unngå lukt

Når det kommer til oppbevaring, sier det seg selv at bleiene må settes på et sted hvor de er ute av syne. For dette kan det være lurt å sette opp en egnet bleie bøtte eller en beholder med lokk. Det er lurt å "fore" denne beholderen eller bøtten med en pose som enkelt kan bindes sammen og kastes når muligheten kommer.

Når vi snakker om poser, de kommer til å være ditt første redskap til å bekjemper lukten som brukte bleier kan gi. Å ha et lokk som kan åpnes og lukkes enkelt på beholderen eller bøtten er en god start, men selv da kan ofte lukt slippe ut. Den beste måten vi har funnet for å holde lukt skjult, er å bruke vanlige "kjøkkensøppelsekker" de som du får til avfallssorteringen som greit kan løsnes når en bleie skal legges ned og deretter kyttes igjen etterpå.

Hvis du ønsker en enda bedre luktforebygging, spray et desinfeksjonsmiddel eller lukthemmer som Na`Scent lukthemmer eller lignende inn i posen hver gang en ny bleie legges i.
Selve bleiene kan også sprayes før de rulles sammen og legges i posen for maksimal luktforebygging.
Evt. bruk av doble og triple poser er en grei mulighet får effektiv lukt bekjempelse.

Selvfølgelig... uansett hva du gjør til slutt, må du kaste de brukte bleiene dine. Vi anbefaler å ikke lagre på dem lenger enn du må!

Hvis du har brukt en pose for å holde dem luktfrie, bør det være like enkelt å kaste dem som å ta med den vanlige søppelposen med husholdningsavfall, du kan gjerne bruke to poser for ekstra "sikkerhet" eller legge "bleieposen" oppi en pose med lignende avfall fra husholdningen.
Posen kan da enten legges der det "vanlige" søppelet ditt eller kanskje har borettslaget eller sameie en søppel container eller søppelsjakt du kan benytte deg av. Det er uansett greit å ha alt forseglet i en pose da i forhold til å være diskret, da andre ikke vil kunne fortelle hva det er du kaster.

Vi håper at du vil finne tipsene nyttige når bleiene skal kastes! 

Lurer du på hva som skjer med bleiene etter at de er brukt og kastet?
Da kan du lese mer i denne artikkelen 

Lurer du på hvordan du skal sortere? Sjekk ut: sortere.no 

Bleier kastes i restavfallsbeholderen
i det fleste kommuner.

Kanskje har borettslaget eller sameiet en egen søppel container til bleier? 

Kast gjerne bleiene i en "myk plastpose" om du ønsker å være ekstra diskret.

Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)