Strømpebukse problematikken!


Strømpebukse utenpå eller under bodyen?

Om strømpebuksen skal under eller utenpå bodyen er et tema som det er like mange meninger om som det finnes folk som bruker nettopp strømpebukser og bodyer.

Etter å ha blitt "forvillet" inn på div. norske forum og chattesider, der meningene har vært like skarpe som skudd. Må vi nok konstatere at i Norge er det relativt jevnt fordelt med rundt 50-50 av begge meningene.

Vi har også sett til både Kina og Japan for å prøve å bli klokere og finne svar.
Det ser her ut som om de fleste er enige i at bodyen skal utenpå strømpebuksen.

På en av de kinesisk sidene fikk vi ganske enkelt rett fram forklart at innen profesjonen Ballet er det en ganske streng kleskode/regler og man blir rett og slett kastet ut av dansetimen om man ikke har "egnet antrekk" og her skal bodyen være på utsiden altså over strømpebuksen.

Vår anbefaling
Vi anbefaler normalt at strømpebuksen er over bleien men under bodyen.  

Hvorfor skal bodyen over strømpebuksen?

Om man bruker body i profesjonell sammenheng, slik som ved ballet eller dansing vil bodyen sørge for at strømpebuksen ikke sklir ned under dans eller bruk samtidig skal strømpebuksen hindre at kantene eller bunnen av bodyen skjærer, gnager eller gir andre gisninger under bruk. Samtidig som strømpebuksen er regnet som et underplagg (altså kommer dette under/"skjult av" skjørt, genser osv.)  om vi skal rette oss etter "kinesisk ballets kleskode".

Samtidig kan det være flere fordeler med å ha bodyen over strømpebuksen da spesielt om man har en body med knapper, "skarpe" kanter eller åpninger som gnager eller kanskje har kalde metall knapper...

Tips

  • Er strømpebuksen egentlig litt for stor så ta den inni. Er bodyen litt for stor så er det den som bør være innerst.
  • Er bodyen fin? Ta den ytterst!   Synd å dekke til en super fin body!
  • Ganger metal knappene på bodyen ta den over strømpebuksen.
  • Denier er en måleenhet for tykkelse på garn. Generelt gir høyere denier tykkere strømpebukser
    (Strømpebukser på rundt 70-80 denier regnes for å være relativt ugjennomsiktige.)

Viste du at:
Både mannlige og kvinnelige ballettdansere bruker body & strømpebukse. 


Ta på strømpebukser?
Før bruk:

Når du tar frem din nye strømpebukse ser den nok litt liten ut. Det er meiningen at du skal trekke/strekke litt i den. Dra forsiktig slik at fibrene i tøyet varmes opp og gjør seg klar til å bli brukt. Du må starte forsiktig, og ikke forhaste deg.

Ta på seg en strømpebukse:

Mange har nok opplevd at strømpebuksen revner når enn tar den på aller første gang. Dette er oftest et resultat av at man glemmer å strekke den før bruk. Dette skal ikke bare gjøres før førstegangsbruk, men før hver gang. Pass på at det ikke er noen skarpe kanter som kan skjære opp strømpebuksen. (sengekant, skuffehåndtak osv.)

Bruk begge hendene dine, trekk ned/rull ned en fot på strømpebuksen. Stikk foten din forsiktig ned og trekk rolig opp til kneet. (Dette er enklest og best når du sitter.) Gjør det samme med neste fot. Når strømpebuksen ligger på ved knærne er tiden inne for å reise seg og rolig trekke opp en og en fot opp over låret. Tilslutt trekker du over rumpen.
Dersom du har riktig størrelse skal du nå ha en strømpebukse som ikke presser på tær, som ligger godt oppe mellom lårene og som ikke presser rundt livet. Dersom den ikke sitter godt på, kan du forsøke å strekke den mer. Fungerer ikke dette, bør du gå opp en størrelse neste gang. Husk, størrelse varierer fra produsent til produsent.


Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)