Våtservietter

Den mest praktiske måten å rengjøre i området etter en bleie er å bruke wipes eller "babyservietter"
Men hvilke bør du velge? Avhengig av størrelse, kan wipes/servietter laget for babyer fungere bra og er nok "vår" favoritt. 
Mens andre  sverger til sanitærservietter laget for voksne og kan være en fordel da spesielt om man har bæsjebleier som det skal ordnes opp i. Både sanitærservietter og babyservietter kommer i mange ulike størrelser og utforminger. Mens utvalget av dufter er størst blant babyservietter.

Sjekk gjerne ut de vi har på lager: 
Hops Baby Wipes Sensitive

Abena Wet Wipes

Klassiske babyservietter

Disse kommer vanligvis i både duftende og uparfymerte allergivennlige varianter. Siden du kan kjøpe disse i hvilken som helst butikk, kan du prøve noen få og se hvilke du liker. Noen av dem har babylignende dufter, mens andre har "rene" dufter som aloe vera, agurk ol. Samt diverse blomsterdufter.
Det tar ofte 3-4 eller flere babyservietter for å rengjøre en voksens bleieområde, så du må velge mellom å være mer babyaktig og eller mer praktisk.
Det kan generelt anbefales å ha egne wipes til rengjøring av tissebleier gjerne da med aloe vera.
Samt litt større "heavy duty" til bæsjebleiene, disse kan med fordel være litt tykkere.

Sanitærservietter

Noen voksen bleiemerker (Tena, Attends ID og Abena.) lager sanitærservietter for voksne.
De er generelt større og mer holdbare enn babyservietter og har liten eller ingen duft. Vi har ikke prøvd alle typene ennå, så vi kan ikke si hvilken
akkurat du bør gå for men kan generelt anbefaler de større typene til bæsjebleier og de litt mindre til tissebleier og "generelle" vaskejobber.

Vask av jente eller gutt?

Når du skifter bleie på en jente, skal du vaske forfra og bakover, slik at det ikke kommer bakterier inn i urinrøret.
(dette pga. fare for urinveisinfeksjon)
Hvis det har kommet avføring innenfor kjønnsleppene, vasker du rent med en egnet wipes, eller en tynn, myk vaskeklut som du fukter med vann, bruk gjerne et par dråper mild babyolje i vannet.

På gutter er det litt enklere, men husk at du ikke skal trekke tilbake forhuden når du vasker. Pass også på at det ikke kommer avføring inn i urinrøret.
Bruk gjerne Johnson babypudder etter vask og tørk for å oppnå det beste bleieskiftet og den beste følelsen.


Tips: 

  • Ha alltid wipes tilgjengelig på tur, i bilen, ryggsekken eller vesken.
  • Baby wipes funker flott til å tørke ren mobilen og andre dagligdagse ting.