Tisselaken?

Sengebeskyttelse med vinger
Sengebeskyttelse med vinger


Tisselaken, madrassbeskytter, sengekladd, engangs-ark,  under-puter, under-Pads, møbel-beskytter eller sengebeskyttelse, kjært barn har menge navn. Vi har valgt å kalle dem stol- eller sengebeskyttelse.

De kommer i en rekke utførsler og fasonger, både med og uten vinger i div. kvaliteter og ikke minst i forskjellige størrelser. Men hovedsakelig lages de ofte i to "hovedstørrelser", der bruken ofte er tiltenkt brukt i stol eller seng.
Ved bruk i seng er ofte de tykkere variantene best med tanke på luftighet og klamhet som kan oppstå i sengen.
Sliter man med klamhet ved bruk av sengebeskytter er et lite tips å legge den inn under selve lakenet, dette motvirker klamhet samtidig som selve madrassen fortsatt er beskyttet. (-selv om det da fort blir noen laken som må vaskes innimellom)

Man kan med fordel også bruke en sengebeskyttelse i sofaen for å få god beskyttelse, eller på stellebordet, gulvet, eller "oppi" saccosekken for de som ennå har det... Stol beskytteren er selvfølgelig fin i de fleste stoler og spesielt gamingstolen altså våt gamistol er ikke gøy!
Så stol/sengebeskyttelse kan brukes på flere måter for å spare deg for kjedelige vaskejobber rundt om i huset.

Sikkerhet ved uhell

Når uhell bare skjer, noe de gjør av og til uansett hvor flink man er til å unngå dem. Er stol eller sengebeskyttelse redningen som har gjort at mange møbler har sluppet unna med "skrekken". Ikke minst er det veldig praktisk å kaste den våte stol/sengebeskytteren sammen med de våte bleiene, fremfor å gå løs på en runde med sofa vask. Et lite tips her er å pakke inn bleiene i beskytteren før man kaster de i søppelet slik holdes lukt til et minimum samt at bleiene ikke blir så i øyenfallende i dunken, for de som bryr seg om slikt da...

Som stelleunderlag

Bruk gjerne stol- eller sengebeskyttelse som stelleunderlag f.eks. er stol-beskytteren supert enkel å ta med på tur i ryggsekken eller vesken og gjør bleieskiftet mer hygienisk på f.eks. offentlige toaletter og bilturer.
Brukes den i bilsetet kan et pledd legges over for å gjøre den mer diskre samtidig som den beskytter bilsetet, Selv om da pleddet lider en være skjebbene ved uhell... Det er tross alt enklere og hive pleddet i vaskemaskinen enn bilsetet, og til slutt stol- beskytteren i søppelet/bosset.

Du kan med fordel også bruke dem på et stellebord. Stol- eller sengebeskytteren kan anvendes flere ganger, men bør kastes med alm. husholdningsavfall når den er våt eller tilgriset.
 

Stol-beskyttelse
Stol-beskyttelse

Noen vanlige bruksområder:

- Sengevæting
- Ved inkontinens
- Ved menstruasjon
- Ved dyrehold
- Ved reise - bilturer ol. 
- Som et tillegg ved bleiebruk
- I forbindelse med test/bruk av nye inkontinens produkter

Viste du at:

  • De fleste stol og sengebeskytterne har en lukt nøytraliserende kjerne.
  • Beskytterne kommer i flere størrelser.


Bruksområder
Bruksområder