Teste en ny bleie?

Når det skal testes ut en ny bleie, så bør den testes skikkelig, slik at man kan føle seg avslappet, trygg og sikker under bruk. 

Vi anbefaler fremgangsmåten slik som beskrevet litt lenger nede i artikkelen for å sikre at man kan føle seg sikker på en eventuell ny bleietype eller et nytt merke man ikke har brukt før. For at man skal kunne slappe skikkelig av, må man kunne stole på bleien under enkelte "kritiske" forhold. 

"Vi kan  rett og slett ikke "bare" ta en helt ny bleie type eller modell
og gå ut offentlig uten å teste den først!"

Anbefalt fremgangsmåte

Ikke bruk boostere eller andre innlegg, pulver eller kremer. Ta bleien ganske enkelt på og slapp av hjemme. Bruk gjerne et vanntett sitteunderlag el.. Drikk godt med vann. Kontroller bleien innimellom ved å berøre bleiens bakside for å se hvor mye tørr "kapasitet" det er igjen, når det begynner å bli "fullt" kan man gjerne stå eller gå under "bruk" for så å sette seg ned igjen. Når man kjenner fuktigheten litt oppover lårene, sjekkes det om det er kommet flekker eller syngelige lekkasjer på sitteunderlaget. Så er det bare å gjenta "stå sitte operasjonen" å fortsette bruken til det blir vått på sitteunderlaget. Etter at bleien har lekket og nådd full kapasitet kan man kontrollere hvor bleien har lekket, slik at en vet hvor og hvordan den er når max kapasitet er nådd.

Etter at den første bleien er skiftet og anbefalingene over er unnagjort og det er byttet til ny bleie av samme slag, brukes bleie nr. 2 til middels kapasitet, for så å gå en tur i nabolaget eller annet egnet sted. Bleier brytes ned av høy friksjon, varme og konstant bevegelse, så det å gå en tur i våt bleie er en fin måte å se hvordan den kan holde seg under bruk. Noen bleier "bryter sammen" raskere eller langsommere enn andre, så det er lurt å se hvor lenge de kan vare.
Prøv å ikke få bleien til å lekke under denne testen, når turen er over, uansett om det trengs skift eller ikke, tar man den av og ser hvordan bleien er påvirket av bruken. Noen bleier er rett og slett bedre å bruke hjemme når du slapper av, mens noen bleier er bedre for en mer aktiv bruk.

En tommelfingerregel er at hvis en bleie kan ta fire fulle "omganger", skal man bytte etter den tredje "omgangen". All slitasje som bleier får under en tur eller å gå, reduserer kapasiteten, så husk å bytte om du er i tvil slik at du ungår flaue "ulykker" da spesielt offentlig.

Gjenta gjerne denne prosessen noen ganger til du har kontroll på hvor godt bleien fungerer. Slik slipper du å bekymre deg om bleien kan ta en ny "omgang" eller ikke.

Du bør også finne dine egne testmetoder for slik å se hvor godt bleier fungerer under en travel hverdag. Alle har litt forskjellige kroppsfasong og forskjellige bleier passer forskjellige mennesker på forskjellige måter, så vi anbefaler å teste ut nye bleier før du går offentlig ute med dem.

Du ønsker vel ikke noen våte ulykker?

Bleier kan ha flere bruksområder mens noen har et overordene bruksområde slik som feks. en nattbleie til natten og eller en aktiv til den aktive brukeren.


Å bruke en ny type bleie kan være litt skummelt.
Vi anbefaler å teste skikkelig hjemme før bruk offentlig.


Under testing og til ekstra beskyttelse til utsatte steder er sitte underlag/beskyttelsesunderlag en stor fordel!


Har du lyst å prøve en ny bleietype?
Da anbefaler vi å prøve noen av pakkene under.
(alle pakkene som vist under kan bestilles pr. stk/enkelt eksemplar)