10 Uvanlige bruksområder for bleier


1. Tørk eller vask

På grunn av sin super absorberende natur er bleier gode til å suge opp de fleste typer veske eller søl og kan gjerne brukes som wipes eller vaskeklut.

2. Emballasjemateriale

Pakk dem rundt skjøre gjenstander for transport.

3. DIY "is-pakke"

Ha 1 kopp vodka i bleien og hell deretter vann i bleien til den er gjennomvåt. Skyll ut fyllet fra bleien og legg det i en glidelåspose og legg det i fryseren. Klar når du trenger det

4. Langsom vanning av planter

Legg en bleie i bunnen av potteplanter. Bleien vil beholde fuktighet og gjøre jorden fuktig for plantene. En god idé hvis du må reise på ferie.

5. Tørke en våt bok

Legg papirhåndklær innimellom hver 15. til 20. side, og pakk deretter en bleie rundt forsiden og baksiden av boka. Plasser på et tørt sted slik at sidene tørker helt.

6. Fest til et lekkende rør

Hvis du noen gang støter på en lekkasje fra et rør, bruk dette som en midlertidig løsning til rørleggeren kommer. Bare å pakk bleien rundt lekkasjen... for å hindre at gulvet og alt annet blir vått og ødelagt.

7. Nødbandasje

Pakk den tett rundt såret til medisinsk hjelp kommer.

8. Oljesøl

Er du av den handye typen kan du neste gang du gjør et oljeskift på bilen din, plassere en bleie under bunnpannen for å unngå eventuelle oljeflekker i garasjen eller oppkjørselen din.

9. Til nedkjøling

Hvis noen i familien din opplever feber med høye temperatur eller ønsker å lindre hodepine ol, er det bare å ta en bleie fylt med kaldt vann å legge den over pannen eller ønsket plass for å få temperaturen ned.

10. Frisk opp skuffer og skap

Skjær opp noen bleier og ha noen dråper lavendelolje i dem og legg de i skuffene og skapene.
Dette vil holde klærne dine friske i flere uker og du vil ikke minst få et velduftende hjem.

Bleievask!


Lavendel blomst


Krukker + bleier = sant!Sjekk gjerne
ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)