Booster pads ABC


Bruk av Booster pads er en super måte å unngå uønskede lekkasjer og gir deg økt sikkerhet når du trenger det som mest. Kanskje har du funnet akkurat den bleien som passer prefekt? Men den har for lav kapasitet/absorpsjonsevne i enkelte situasjoner? Da er Booster Pads løsningen!


Hvilken type?

Som med bleier finnes det et bredt utvalg av typer, utførsler, kapasiteter og ikke minst brukes det mange forskjellige navn - alt fra Boostere, Pads, Dubbler, Innleggsbleie, Bleieinnlegg eller den litt mer "klønete" Bleie forsterker som er en slags "hybrid" variant av en engelsk-norsk oversettelse.

Vi begynner med å rydde litt i de forskjellige benevnelsene/navnene.
Booster pads er et engelsk navn som beskriver produktet godt, altså "booster" den bleien.
Pad eller pads er mer og mer brukt blant disse produktene i engelsk produktbeskrivelse og kan minne om det norske ordet "kladd- Bleie kladd".
Når det gjelder Innlegsbleie VS Bleieinnlegg er flere av produsentene uenige med seg selv, men
innlegsbleie er et produkt som går sammen med en fikserigstrue og ikke noe man til "vanlig" putter oppi en bleie. Altså er dette mer et skålformet inkontinensbind som er ment til bruk alene uten bleien.
Mens et Bleieinnlegg er en "booster" man legger inni bleien. (ifølge de fleste produsentene).
Det som uansett er viktig å få med seg her er at et inkontinensbind i hovedsak ikke er en booster.


Stor eller liten Booster

Som oftest kan små boostere passe godt i pull-ups/buksebleier.
Mindre eller kortere boostere gir muligheten til å legge en eller flere der man trenger det mest og man kan enkelt regulere hvor mange ekstra ml man ønsker da med å regulere antallet boostere.
Små boostere kan også med flere fordeler legges langs lekkasje sperrene i bleien får å unngå at veske renner over sperrene. (se blide)

Store boostere passer godt i bleier med høye lekkasje sperrer og i de fleste overnights bleier.
Lange boostere fordeler vesken best over hele bleien.

Booster pads kommer som nevnt i forskjellige kapasiteter eller absorpsjonsgrader.
Men de kommer også med forskjellige kjerner som igjen varierer veldig på hvor raskt de trekker til seg veske.

Det er ikke sikkert du trenger den største boosteren så lenge du velger en som raskt trekker til seg veske.
Mens enkelte andre boostere trenger litt mer tid på å ta til seg veske kan ofte de litt "trege" ha en god evnene til å fordele vesken rundt i bleien. Som for eksempel har Tena Rettangolare god evne til å dra veske bakover og oppover i bleien slik at bleiens kapasitet blir beder utnyttet.


Med eller uten plast?

Enkelte Boostere kommer med et tynt plastbelegg som skal vende nedover i bleien på den måten kan man "gjenbruke" bleien flere ganger så lenge man bytter boosteren ved behov.
Booster pads med plast kan med flere fordeler brukes i bleiesnipper. og selvfølgelig med fikseringstruser.

Booster i plastbukse

Bruker du plastbukse som ekstra sikkerhet over bleien kan man legge en valgfri booster pad i mellom bleien og plastbuksen slik at den trekker til seg uheldige uhel om bleien skulle bli for full eller lekke av andre årsaker.


Tøybleier & boostere

Visste du at booster pads fint kan brukes som innlegg i tøybleier av lomme typen?

Dette passer godt om du kun har 2-3 tøybleier, da du slipper å vente på vasking og ikke minst tørking av tøyinnlegg som ofte trenger noe lengre tørke tid enn selve lomme bleien.

Man kan selvfølgelig også bruke en kombinasjon av tøyinnlegg og boostere i lomme bleien.
For slik å bygge den ultimate "overnight bleien".

Lykke til med å boostre opp dine bleier!

Booster pads kan brukes sammen med de fleste typer bleier


Boostere finnes i et bredt utvalg av typer, utførsler og kapasiteter 


Slik legges boosteren vanligvis i bleien 


Noen kommer med en liten lim stripe som gjør at boosteren holder seg på plass under en aktiv hverdag


Den ultimate nattbleie?
Her med  4 stk booster pads.
Dette gir super gode "lekkasje sperrer".


Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)    


XXL Booster

XXL booster pads med SAP for økt kapasitet til større bleier. Designet for å gi komplett front-til-bak-dekning mens de passer pent mellom lekkasjesperrene på de fleste bleier av noe størrelse. Med sine 28 cm bredde og 68,6 cm lengde dekker de et større område enn en vanlig booster, samt tilbyr de dobbel tykkelse i forhold til en "konvensjonelle" boostere. Den har en selvklebende stripe bak for å hindre at boosteren flytter seg i bleien. Ingen vanntett materiale på baksiden, da vesken er ment å renner inn og til slutt gjennom dette produktet får så å fylle opp bleien når boosteren er mettet. Tips: Disse boosterne kan stable oppå hverandre til ønsket kapasitet. (Da i "store" slip bleier) Størelse: Ca. 28 cm bredde - 68,6 cm lengde. Kapasitet: Ca: 2600 ml. Selges pr. stk. - Enkelt eksemplar.

kr 45,00

Rearz Overnight Booster Pads 48x15 cm

Super gode boostere fra Rearz! Disse er perfekte for å håndtere lukt effektivt og øke kapasiteten til de fleste bleier betydelig. En praktisk selvklebende stripe forhindrer forskyvning eller at boosteren blir liggende skjeft i bleien. Denne "flerbruks-boosteren" kan brukes i slip, pull-on, pull ups, plastbukser, tøy-lommebleier mm. Måler ca. 48 cm x 15 cm bredde for en perfekt passform i de fleste bleier.  En booster med høy kapasitet på hele 2500 ml. Med lett pudder duft! Størrelser tør/mettet: Puten måler ca 1,5 cm tykk tørr, 8 cm mettet/vått. Det er 7 ganger størrelsen! Størrelse 48x15 cm. Kapasitet: ca. 2500 ml. Antall pr. pakke 24 stk. Sented/mildt parfymert.   Les mer om Booster pads Tips:  Passer også perfekt i våre tøybleier!

fra kr 38,00

Abena-Let Maxi 15x60cm

Abena-Let Maxi er Booster Pads eller innlegg fra Abena. Pustende Mange i pakken Luktnøytraliserende Kan stables i større bleier Multifunksjonell for ulike bruksområder. Bruk de i din favoritt bleie og opplev forskjellen!  Størrelse: 15x60 cm. Kapasitet: ca. 1200 ml. Antall pr. pakke 28 stk.  Les mer om Booster pads    

fra kr 22,00

Tena Rettangolare 16x58

Tena Rettangolare er Booster Pads som med flere fordeler kan brukes oppi bleier og til økt sikkerhet i plastbukser. Perfekt for å oppnå økt kapasitet og sikkerhet til de fleste typer bleier. Disse er uten plastfolie og inneholder superabsorbent som raskt trekker til seg væske og er noe bredere enn andre på markedet. Boosteren hjelper også til med jevn fordeling av væske inne i selve bleien for effektiv benyttelse av kapasiteten til både boosteren og bleien. Størrelsen 16x58 cm. Kapasitet: ca. 800 ml. Selges pr. stk. - Enkelt eksemplar Les mer om Booster pads 

kr 20,00

Attends Booster pads 12x39 cm

Attends Booster pads brukes oppi bleier for å oppnå ekstra kapasitet og sikkerhet. De har Odør Protection som reduserer risikoen for ubehagelig lukt  og inneholder superabsorbenter for rask veske oppsamling. Produkt størrelsen er spesielt utviklet for å passe i Pull-Ons/ pull-ups bleiene, men passer også fint til å  øke kapasiteten i den bleien du måtte ønske. Med denne typen er det også mulig å bruke en eller flere boostere samtidig i større slip bleier.  Størrelsen  12x39 cm. Kapasitet: ca. 600 ml. Selges pr. stk. TOP RATED av DLsupply Les mer om   Booster pads   Selges pr. stk. - Enkelt eksemplar.

kr 15,00

Rectangular Pad Maxi+ Plast

Rektangulære innlegg/pads med plast bakside. Disse er perfekte som innlegg til både bleiesnipp og plastbukse, da væsken  ikke trekker igjennom den plastrede undersiden/baksiden. Kommer med en praktisk selvklebende stripe/tape som forhindrer forskyvning. Samt har en plast kant som går litt utover og rundt den absorberende kjernen. Størrelse: 60 x 15 cm Kapasitet ca: 1050 ml.

fra kr 22,00

Abena Man Premium Special

Bleie til menn med tung inkontinens Abena Man Premium Special er en herrebleie (innleggsbleie) til urin- og avføringsinkontinens. Den er designet med fokus på mannlig anatomi og fysiologi Har en økt sugeevne i front, der menn later vannet. Lommeformet langsgående lekkasjesperrer. Det er også innebygget foliebarrierer både foran og bak. Produktet føles tørt mot huden på grunn av Top Dry-systemet. Det er dobbelt lag Top Dry lag i front av bleien. Bleien puster noe som gir god hudomsorg og optimaliserer komforten. Materialet er lydløst, hudvennlig og mykt. Det er et effektivt odour kontrollsystem som minimerer risiko for lukt. Væskespredningen i produktet skjer raskt på grunn av innbygde væskekanaler i den absorberende kjernen. Det er våtindikator som verktøy i tilpassing av kapasitet og form. Produktet anbefales bukt sammen med fikseringstruse for innleggsbleier. Størrelse: unisex - Man spesial  Kapasitet: 2900ml

fra kr 30,00

Easy Form Exstra Plus (Plast)

Easy Form Exstra Plus har plastet utside med våtindikator og er en innleggs-bleie med lekkasjesperrer som kan brukes sammen med en fikseringstruse eller bleiesnipp. Den kan også fint fungere som en "innleggs-booster" oppi en bleie for slik å kunne skifte innlegget istedenfor selve bleien. Kapasitet: ca. 1100 ml Størrelse: 70x35 cm Selges pr. stk. - Enkelt eksemplar.

kr 24,00