Bodypudder

Bodypudder/Babypudder er både behagelig og tjener praktiske formål. Det lukter fantastisk! Det reduserer gnagsår, holder huden tørr lenger og gjør huden din super glatt. Mens merkenavnet Johnson`s har det mest populære pudderet med den gode nostalgiske lukten, fines det uendelige duftende variasjoner og merker å få tak i.
Johnson har perfeksjonert formulaene sine gjennom 125 år slik at de skal være skånsomme for alle. Johnsons har i nyere tid begynt å markedsføre seg under merkevarenavnet Natusan i Norge med noen varianter slik som Johnson`s babypudder som er den vi har i butikken.

Babypulver kommer i "to" typer, og internett er fullt av sterke meninger om hvilken type du skal bruke. Folk har uttrykt helseproblemer med begge typer, men når man ser på nyere forskningen, er det ikke noe galt med noen av dagens varianter. Men inhalering av støv
er vist å kunne gi alvorlig luftveisirritasjon å må unngås. Riktig bruk er viktig for begge varianter som med andre kosmetiske produkter.

Talkum

Det "originale" formularet er laget av talkum. Det føles ekstra mykt og pulverisert i forhold til den nyere erstatningen, maisstivelse. Talkum er laget av leire, og det kan irritere lungene hvis du puster inn mye av det. Så ha det i buksene/bleien og ikke i lungene. De siste årene var det en redsel for at det forårsaket lungekreft fordi talkum inneholdt små mengder asbest en gang i tiden. Asbest er veldig farlig for lungene, men babypulver i løpet av de siste 20-30 årene har blitt produsert nøye, og det er ikke lenger et problem.

"Johnson's Baby Powder" - Originalen med den uforglemmelige duften. Er en blanding av flere forskjellige blomsteraromaer som ingen andre helt kan kopiere.

Maisstivelse

Maisstivelse er laget av mais. Granulatene ser ut til å være litt tyngre enn talkum, så det blir ikke så støvete. Det betyr at det føles litt tettere når du gnir det på. Du må kanskje prøve begge slag for å se om du liker fløyelsaktig følelse av maisstivelse eller den myke, tørre følelsen av talkum. Noen har uttrykt bekymring for at maisstivelsesbaserte pudder kan forårsake infeksjoner i den fuktige kantene av en bleie fordi den er stivelsesholdig. Imidlertid ser det ikke ut til å være tilfelle. For de nysgjerrige, finnes det en studie fra National Institute of Health som beskrive dette nærmere.

Johnson's Baby Pudder kommer i forskjellige varianter, størrelser og dufter. Men de nye duftene er kanskje ikke like nostalgi fremkallende for alle, men er en mulighet til forandring om man ønsker det.

Tips til påføring av pudder:

Rist babypudderet direkte i hånden, vekk fra ansiktet, før du glatter ut på huden i sirklende bevegelser.
Påfør kun et tynt jevnt lag på huden. uten å "fylle" opp bleien med pudder. 
Det anbefales ikke påføring av pudder ved bruk av barrierekremer ol.

Perfekt for bruk etter et varmt bad og ved bleieskift for å hjelpe huden til å føle seg myk, frisk og behagelig. Lukk beholderen tett etter hver bruk, og oppbevar på et kjølig, tørt sted. Hold pulver unna nese og munn. 

Its`a feeling you never outgrow! 


Visste du at:

  • Dykkere  bruker talkumpudder i dykkerdrakta.
  • Enkelte Fotballspillere bruker det samme i fotballskoene sine.
  • Du kan strø litt pudder innv. i laken/sengetøyet for å få en fresh kjølende effekt som gir bedre søvn, spesielt behagelig om sommeren.

Altså har bodypudder mange gode bruksområder!

Merk: 

Det må unngås inhalering ved bruk av alle typer pudder og eller talkum produkter.


Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)