Beste voksenbleie?


Hvilken bleie har best kapasitet? eller hvilken bleie er den beste?

Dette er spørsmål vi får nesten ukentlig til tider og er egentlig ganske enkelt å svare på om det kommer til kun ml på selve bleien (eller absorbsjonsevnen i milliliter).

Men når det kommer til hvilken bleie som er best så er det maaange og delte meninger men kort og godt så er vel smaken som baken - altså delt.

Det som er viktig i mange tilfeller når en skal velge bleie(r) er hvordan bleien passer nettop din kroppsfasong og hvordan du tar den på, eller om du "strammer" den riktig. Det hjelper lite med 6000 ml absorbsjonsevne om det lekker ved beina eller et annet sted. Dette da fordi bleien rett og slett ikke passer din kroppsfasong, at bleien er tatt på feil eller på en måte som gjør at den er utsatt for lekkasje.
Vi har erfart at en må gjennom 2-3 bleiepakker i en del tilfeller før man har lært bleien å "kjenne".

Så er det noen viktige faktorer som i mange tilfeller spiller en like stor rolle som ml målene og som en bør vurdere og prøve ut når du skal finne favoritt bleie.

Noen faktorer

  • Har bleien SAP (super absorberende kjerne)
  • Hvor fort blir veske til gele - Quick-dry

  • Har bleien hye lekkasjesperrer (et must om du sover eller sitter mye med "full" bleie)

SAP

Superabsorberende polymer ( SAP ) Den "hemmelige" sausen inni engangsbleier. Siden midten av 80-tallet har det vært SAP i mange bleier. Disse små krystallene drysses inne i lagene av den absorberende kjernen i en bleie for å absorbere og fange opp væske fort. SAP hevdes å absorbere opptil 300 ganger vekten i vann og beholde den. Det er nok en av de største grunnene til at en bleie som får en stor påkjenning i løpet av kort tid ikke lekker.

Noen bleieprodusenter reklamerer med SAP og noen ikke. De fleste bleier har dette i dag men det er veldig varierende hvor mye SAP som tilsettes i de forskjellige lagene i de forskjellige bleiene, da dette fordyrer produksjonen og igjen produkt prisen. Noen bleier har SAP i et blått, rosa eller i et markert eller konsentrert felt midt i bleien mens andre har dette innbakt i de forskjellige lagene rundt om inni bleien. SAP er spesielt greit om man er aktiv og bytter fra stående til sittende stiling ofte.

Gele (Quick-dry teknologi)

Hvor fort veske blir til gele er ofte avgjørende og har mye å si for lekkasjefaren dersom man ønsker "full" utnyttelse av ml kapasiteten. 
(en bleie uten Quick-dry er vanskelig og "fylle" helt opp fra front til bakside)

Lekkasjesperrer

Høyden på lekkasjesperrene har mye å si da disse kan holde mye veske i perioder slik at lagene i bleien får tid til å suge vesken ned i kjernen.

Konklusjon

Ønskes en bleie type med størst mulig "beholdningsevne/oppsamlingsevne" blir det da en bleie med høy ml og høye lekkasjesperrer da helst med en Quick-dry teknologi og evt. med SAP. Altså en overnights eller nattbleie.
Dette er store bleier som nok hindrer den store mobiliteten men som holder deg tørr i flere timer.

Ønskes derimot en bleie type for den mer aktive blir det en bleie med lave lekkasjesperrer da helst med en SAP.

Denne bleien vil mange ganger være "kuttet" eller formet slik at den er litt smalere mellom bena for å øke bevegeligheten og det er da en fordel om SAPèn er plassert mellom bena. Dette vil som navnet tilsier gjerne være en Tena active eller tilsvarende "active" bleie type.

Mange ABDL bleier er ofte en hybrid variant med en form for SAP og Quick-dry teknologi
Dette merkes ved at bleien trekker opp veske raskt samtidig som innholdet raskt omformes til gele.

Innimellom disse to bleiene eller typene som er nevnt over finnes det nesten uendelig med variasjoner og kombinasjoner. Dette kan være frustrerende samtidig som det sørger for at det finnes en type der ute som passer akkurat perfekt for deg!

Så hvilken er best?

For å slippe å få innboksen full av store og små "uenigheter" om hvilke bleier som er på topp og er best
vil vi understreke at det etter "vår" erfaring og opplevelse, at Tykables og Rearz er de vi mener er best når det kommer til ml / absorbsjonsevnen. Dette fordi de er behagelig og har en god styrke slik at de ikke "revner" eller lignende ved bruk under "full kapasitet", og ikke minst har den høy ml kapasitet som raskt trekker til seg veske.

Når det kommer til å holde på mest mulig veske og utnyttelse av den "lovede" ml kapasiteten er det etter vår oppfatting slik at BetterDry kommer i en egen klasse og er best på det området.

Vi anbefaler deg å finne din favoritt og ikke nødvendigvis stole på at bleien som andre syntes er best passer eller er akkurat den beste for deg og dine behov.

"We are all different and it's beautiful!"
Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)     

Bleie gele


Bleie med hye lekkasjesperrer på sidene


Kvik-dry kjerne


SAP ingredienser


Bleie med rektangulært markert SAP kjerne


SAP i pulverform