Hvorfor er bleier så behagelige?


Visste du at i Japan elsker de bleiene sine så mye, at de hadde et moteshow for bleier 25. september 2008? 

Sachi Takahashi (et pseudonym, 23 år gammel), er en kontoransatt som jobber for et eiendoms utviklingsselskap i Tokyo, sier stolt "Jeg har brukt engangsbleier de siste åtte månedene. Jeg bruker dem "som normalt" i løpet av en arbeidsdag, "da som om det skulle være vanlige truser som rett og slett kastes etter bruk."

Hvorfor er bleier så behagelig for noen?
Bleier tilbyr bekvemmelighet for effektive, produktive, late samt personer som bare føler at de ikke rekker å gå på toalettet eller bare MÅ gjøre ferdig det de holder på med. Er du en av de sistnevnte er du absolutt ikke alene!
Sist men ikke minst for folk eller personer med inkontinens kan bleien være et behagelig hjelpemiddel da etter noen tids bruk. Her blir det fort snakk om seks til tolv måneder før bleien anses som et "behagelig" hjelpemiddel.

Gode bleier er designet for langvarig bruk ved å:
Nr. 1 Ikke forårsake hudirritasjon.
Nr. 2 Holde huden tørr ved å absorbere fuktighet raskt og effektivt.
Nr. 3 Ha en myk tekstur som føles bra.
Nr. 4 Den skal frembringe en økt følelse av sikkerhet og komfort.

Men bleier kan også være siste utvei for mange. Basert på en undersøkelse blant ergoterapeuter i USA, som jobber med pasienter som sliter med inkontinens kommer det frem at det dessverre er mange som med stor motvilje må bruke voksen bleier.

Samtidig kan bleier være behagelige for andre og hadde faktisk hjulpet noen med angst og eller stress samt finnes det påstander om at de kan redusere narkotikabruk blant enkelte.
Bleier på resept mot stress og narkotika virker å være langt "ute" samtidig som det kommer flere og flere antydninger om nettopp akkurat dette. Hvem vet?? kanskje en gang i fremtiden kan man få bleier på resept for dette.


Jordan Floyd, førtidspensjonert/funksjonshemmet fra U.S. Army sa dette:

"Jeg bruker bleie om natten på grunn av den svake blæren min, og jeg bruker bleie 24/7. Siden jeg har en tendens til å lekke mens jeg slapper av eller tar en lur. Å bruke bleier gjør meg trygg og sikker. Da jeg først måtte begynne å bruke bleier, ble jeg flau. Men å ha på meg bleie er mye bedre enn å våkne opp i en våt seng eller ha en ulykke mens jeg er ute i det offentlige."

Det å føle seg komfortabel med bleier er faktisk ikke bare begrenset til menn. Sa Kiran Nicole, en kvinne:

"Vel, Jeg er den jenta som vokste opp som en kvinnelig bleieelsker til jeg ble utsatt for en trafikkulykke... så nå er jeg en inkontinent kvinne som er 28 år gammel som plutselig kjenner at bleien min blir varm og full, og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Ikke like gøy å måtte bruke bleier fast hele tiden, men det går å snu det til noe positivt, for å gjøre det lettere, så bruker jeg veldig søte bleier... Omtrent fem eller seks om dagen med en veldig absorberende for bruk om natten"

Adrian Surley, en bleieelsker, sa følgende i bloggen hennes:

Det er mange andre grunner til å bruke bleier som jeg føler at mange ikke fullt ut kan forstå å sette pris på, før de har hatt på seg en bleie. Det er som å beskrive hvordan noe smaker... du kan beskrive en haug med ting relatert til smaken, men å beskrive noe kan ikke erstatte opplevelsen av å faktisk smake på noe og det er først da man kan sette pris på det fullt ut.

Liam Jones, en student i Canada, sa følgende:

Det får meg til å føle meg bedre, tryggere og er generelt mer avslappet med bleier på. Er bare mer komfortabel med bleier.

I Japan, fikk bleier mye popularitet av "lazy girls".

Kiyoko Hamada fra Aging Lifestyle Research Center, en ledende arrangør av showet, sa "Bleier er noe folk ikke vil eller tør se på. Men hvis du gjør dem attraktive, kan folk bli interessert og få lyst til å lære om dem." Aya Habuka sa "Det var flott å se så mange forskjellige typer bleier i en visning. Jeg lærte mye. Dette er første gang bleier blir sett på som mote. i vanlig sammenheng."

Det er som nevnt flere grunner til at bleier kan være behagelige for noen, så sant du skifter de med behov ...

Størrelsen på bleiemarkedet for voksne i 2016 var 9,8 milliarder dollar, en økning fra 9,2 milliarder dollar i 2015. Voksenbleiesalget i USA ble anslått å øke 48 prosent fra 2015 til 2020, sammenlignet med 2,6 prosent for babybleier.

Mens i Japan annonserer flere selskaper at de utvider sin produksjon av voksen bleier for å imøtekomme behovet til landets mange eldre og yngre bleie brukere.
Bare et av de mange selskapene i Japan, "Daio Paper Corp" kommer til å produsere 81 millioner voksen bleier årlig ifølge en uttalelse fra selskapet.

Vi i DLsupply er veldig klare til neste moteshow for bleier og kan nesten ikke vente!


Har du linker eller info om "bleie-arrangementer" send dem gjerne til oss, så kan det hende vi legge det ut her.


I 2008 ble det hold et stort moteshow for voksen bleier i Japan


Det selges flere voksenbleier i Japan enn babybleier.


Japanske medier rapporterer at trenden med å bruke voksenbleier blir stadig mer populær, spesielt for kvinner som ønsker å spare tid og være effektive på arbeidet


Trenden i Japan har økt mest blant unge kvinner som jobber innen kontor/salg

Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)