Barrierekrem?

Barrierekrem - alt du trenger å viteNår skal man bruke barrierekrem?

Dette geniale produktet fungerer som et second skin - et ekstra lag utenpå huden og kan brukes året rundt, men er spesielt relevant om vinteren for å beskytte huden mot fuktighetstap fra kaldere temperaturer. Barrierekremer er også godt å ha  om du lider av ulike hudproblemer som f.eks eksem, tørr hud eller bleieutslett.

Hvordan bruker man en barrierekrem?

Barrierekremen skal alltid være det siste "steget" i en hudpleierutine. Siden den har den effekten at den holder på fukten i huden, så bør du ta den på etter at du har tilført fukt-fuktighetskrem til huden. Da vil du få mest ut av behandlingen. Dersom du endret rekkefølgen og påførte barrierekremen før fuktighetskremen ville ikke huden fått til å absorbere like mye fra det siste produktet. Så barrierekremen må påføres sist.

Påfør et tynt lag av barrierekremen din før du går ut av huset om morgenen. Påføres på de områdene hvor du føler du trenger litt ekstra fuktighet og beskyttelse. Dette kan for eksempel være på hendene og føttene eller på stumpen.

Hvem bør bruke barrierekrem? 

Alle kan ha godt av å bruke en barrierekrem. Det er en fantastisk måte å holde huden i tipp-topp stand på. Likevel er det de som passer inn under en av de følgende kategoriene som vil få mest nytte av et slikt produkt:

SLITER MED TØRR HUD

De fleste griper etter en fuktighetskrem for å gi fukt til tørr hud - og det er riktig nok. Det mange ikke vet er at for å holde på denne fuktigheten så kan en barrierekrem utgjøre den store forskjellen og bidra til at fuktighetskremen får absorbere skikkelig.

BABYER OG BLEIEBRUKERE

En barrierekrem er nesten et must for de som bruker bleie. Bleiegnag og utslett er noen av de vanligste hudproblemene  blant bleiebrukere i forskjellige aldere. En mild barrierekrem kan dempe symptomene, motvirke irritasjon og hjelpe til å holde pH-en i huden balansert.

Barrierekremen kan også hjelpe til å beskytte sensitiv hud generelt fra irritasjoner som dukker opp ellers i hverdagen.

HAR SENSITIV OG ALLERGIPLAGET HUD

Dersom du har spesielt sensitiv hud så kan du alltid ha godt av litt ekstra beskyttelse, men er du også plaget av allergi så kan en barrierekrem forhindre at urenheter og allergener fra å komme i kontakt med allerede sensitive områder.

SLITER MED ANDRE HUDPROBLEMER

Om du lider av et hudproblem så kan det være at hudens naturlige barriere allerede er svekket. Huden har opprinnelig evnen til å stenge ute en del urenheter, men om denne er svekket så er du mer utsatt for problemhud.

Daglig bruk av en barrierekrem kan hjelpe huden til å reparere seg selv, og selv om ingenting kan fungere like godt som hudens egen barrierefunksjon, så kan den være et godt hjelpemiddel inntil huden får reparert seg selv.

INDUSTRIARBEID, GARTNERE OG FRISØRER M.M.

Noen industrier kan gi huden hardere medfart enn andre. Industriarbeidere, gartnere og frisører blir ofte mer utsatt for syntetiske kjemikalier på huden, som kan gi tørr, sprukket hud og kontakteksem.

Ved å bruke en fuktighetskrem eller håndkrem, etterfulgt av barrierekrem kan bidra til å gjenopprette tapt fuktighet og holde huden beskyttet. Vi anbefaler å påføre et nytt lag med barrierekrem i løpet av dagen, spesielt i yrker for den lett kan skrubbes bort.

INKONTINENS

Studier har vist at dersom man lider av inkontinens så kan en fuktighetsforsterkende barrierekrem hjelpe til med å nøytralisere irritasjon og sår hud, og bidra som en beskyttelse på huden.

SVØMMERE

Om du ofte befinner deg i et basseng med klorvann så kan en barrierekrem være med på å beskytte huden, spesielt om du lider av hudtilstander som eksem.

Hvilken barrierekrem?

Barrierkremer kommer i flere forskjellige størrelser og merker men felles for alle er at de skal motvirke hudirritasjoner og samtidig lage en barriere- beskyttende hinne for huden. 
Man finner merker som Johnsons, Tena, Attends og 3M Cavilon relativt lett tilgjengelig i Norge.

Vi anbefaler "Attends Barrier Spray Proff Care" denne er smidig og lett å  påføre samtidig som det ikke blir flekker over alt.Sjekk også gjerne ut artiklene under:

Hva barrierekremen kan hjelpe mot:

 • Nikkelallergi / klokkeutslett
 • Irritasjon i huden
 • Gnissing av hud mot hud (f.eks. lårene)
 • Generell irritert hud
 • Bleieutslett etter kontakt med urin/avføring.
 • Eksterne påvirkninger som klima, kjemikalier, vann, vaskemiddel etc.
 • Reaksjoner på klær, smykker, kløe
 • Forebygge gnagsår ved nye sko

Barrierekrem fungerer selvfølgelig også bra på "stumpen".


Visste du at:

 • Barrierekrem er en vannavisende krem/salve.
  og må ikke forveksles med Zinc krem/salve.
 • Barrierekrem kommer i litt forskjellige varianter med forskjellige fuktgivende effekt selv om dette ikke er hovedoppgaven til en barrierekrem
 • Hovedoppgaven til en barberkrem er å  lage et skille eller en hinne som beskytter huden mot ytre påvirkninger samtidig som den holder på den "gode" fuktigheten i huden. 
 • Det anbefales ikke påføring av pudder ved bruk av barrierekremer. 

Her ser du bilde av Johnsons/Natusan, Attends og Tena barrierekremer.

De forskjellige barrierkremene er mange ganger tilsatt forskjellige pleiende oljer.

Noen har også sink som er en slags hybrid eller 3 i 1 krem.
De fleste sink kremene har en mer fuktighetsgivende effekt fremfor en barrierebeskyttende.

Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)