ABDL Guide


Ny i AB,DL verdenen? eller kanskje ikke helt ny...
Men har nå bestemt eller godtatt at du liker bleier og er nå på jakt etter informasjon?
Da er dette en perfekt side for deg!

Vi har møtt på et par konstante problem i vår jakt på god informasjon nemlig 
1. God informasjon og ikke minst 2 . Informasjon på norsk.
Så her kommer en guide med grunnleggende AB,DL info som er rettet mot nybegynnere men som nok også kommer med noen nyttige ting for selv veteranen innen AB,DL. 

1# Innhold:

1. Innhold
2. Smokk tips
3. Flaske -/ sippy cup tips
4. Body, Onesie & Smekke tips 
5. Bleier, typer & tips
6. Noen generelle tips
7.  Nybegynner tips
8. Spennende

2# Smokk tips

Hvis det var en ting vi ville anbefalt som en start for en AB,DL, så ville det vært en smokk. De er enkle å skaffe, vedlikeholde og ikke minst skjule om behovet melder seg. Hvis du nå starter og ikke kan kjøpe ABDL-varer på nettet, vil en god erstatnings smokk laget for faktiske babyer være en MAM-smokk. En MAM-smokk i størrelse 3  er mye større enn de fleste smokker, så den passer bedre i munnen din samt det faktum at de er bygd ganske bra. Du kan vanligvis få disse i "vanlige" norske butikker. Når det gjelder utenlandske butikker, er det litt usikkert hvor tilgjengelige de er. Har du tilgang til eget visa kort og nettet, anbefales en vanlig voksen smokk som er stor og myk, dette for å eliminere "gnisning" av tenner som enkelte ganger kan oppstå med vanlige mindre babysmokker. Hvis du får vondt i tennene av smokken, så prøv å ta en pause fra den i en lengre periode. Det er ikke uvanlig at tenner kan verke med små babysmokker da brukt av voksne. (Selv om dette er veldig individuelt)
Vi anbefaler på generelt grunnlag smokker med minst mulige deler. Dette siden de er lette å rengjøre å holder ofte lengre.

Vedlikehold av smokken

Hvordan vedlikeholde smokken. Når du får en smokk er det viktig å holde den i god stand. Kanskje du ikke kan få en ny på en stund, samt pga. hygiene og helsemessige årsaker. Så her er noen tips for å vedlikeholde smokken. 
Du bør unngå så mye som mulig å bruke smokken din rett etter å ha inntatt et sukkerholdig stoff, typisk smågodt ol, fordi det vil bryte ned gummien i sutte munnstykket mye raskere enn normalt og dermed redusere levetiden. Når det gjelder rensing og vasking av en smokk, er den vanligvis beste måten å rengjøre den på å koke smokken i varmt vann, og dermed utrydde alle bakterier som har samlet seg på den, men nye AB,DL-ere har mest sannsynlig ikke tilgang til denne luksusen om man fortsatt bor hjemme (med foreldre).

Da er et greit alternativ å ganske enkelt vaske smokken i en vask eller mens du dusjer med såpe, så kommer den ren ut av dusjen sammen med deg. Hvor ofte skal smokken rengjøres? En til to ganger i måned er vanligvis tilstrekkelig. Skyll også smokken i kaldt vann umiddelbart når smokken faller på gulvet eller bakken. Nye smokker skal kokes i rent vann i to-tre minutter før avkjøling og bruk. Husk at vannet skal dekke smokkene fullstendig under kokingen.

Gjemme Smokken

Nå kommer fordelene med å starte med smokk som ditt første AB,DL-produkt. En smokk er uten tvil den enkleste tingen å skjule for nysgjerrige romkamerater og eller foreldre eller andre som rett og slett ikke trenger å vite.

Å trene med smokk er noe av det smarteste du kan gjøre, da du får god trening i å gjemme ting samt skulle noen finne den er det relativt enkelt å finne på unnskyldninger på hvorfor den ligger under kommoden eller er glemt i mellom sofaen putene. - ÅÅ det må være den som niesen min hadde mistet...  eller: Å der var den som Siri venninnen min som var innom i går ringte og spurte etter, Så den tar jeg,! å leverer..  Dette kommer selvfølgelig an på din bosituasjon alder osv. Men poenget er at du lærer å finne ut hvordan du velger å leve med din AB,DL interesse og ikke minst hvor åpen og eller lukket du ønsker å være rundt din interesse. Noe som er veldig! individuelt og helt opp til hver enkelt. 

Flaske hmm... ok, smekke Nn,.? ja...?! Når de fleste AB,DL-ere starter, vil de vanligvis ikke hoppe rett inn i baby-aktige klær, enten det er en smekke eller en body. Men hvis du er interessert i noen av dem, kommer vi her med noen gode råd som vil hjelpe deg med å beholde AB,DL tøyet/klærne eller smekken din. Vi vet at de fleste "nyfødte" AB,DL-ere ikke vil ha tilgang til "ekte" AB,DL-tøy slik som bodyer eller onesies ol, men en flott erstatning er vanlige voksne onesies. Men hvis du er voksen har du kanskje tilgang til nett og postordre. Og da vil vi definitivt anbefale å kjøpe en ABDL body eller onesie.
Er du litt yngre kan ofte flere pyjamas - klær slik som onesie og bodyer, ofte da for jenter kunne være innen rekkevidde om ønskelig.3# Flaske -/Sippy Cup tips

Flaske hmm... ok, smekke Nn,.? ja...?!

Den neste AB,DL-gjenstanden kan med flere fordeler være en baby flaske/tåteflaske/sippy cup. Begrunnelsen på hvorfor du bør få en flaske som produkt nummer to, er fordi ikke mange nyfødte AB,DL-ere vil ønske å ta på seg en smekke og se seg selv i speilet. Å gjøre bruk av en flaske er et enkelt skritt for å bli mer komfortabel i AB,DL- universet.
Når du velger en tåteflaske vil du gå for den største baby varianten du kan få. Unngå spedbarns flasker, da disse fort blir for små. Du kan alltids prøve å forstørre "suttemunnstykket", men det er ikke å anbefale. Hvis du kan gå med en NUK-enkeltflaske, er de generelt godt laget og gode startere for nyfødte AB,DL-ere. Det er selvfølgelig et hav av andre flasker du kan anskaffe, men gå for AB,DL flasker om du kan. Du kan også i stedet for en flaske få en sippy kopp i stedet hvis du ikke føler deg helt topp med ideen om å bruke en tåteflaske.
Uten å tråkke for mye i salaten (-kategoriene) her, så finnes det flere DL (-Diaper lovere) som liker å bruke forskjellige kopper med lokk uten at de nødvendigvis driver I AB (-Adult Baby) eller age-play rollen. Så sippy cup kan være en fin mellomting, som med flere andre "mellomprodukter".

Vedlikehold av flasken/sippy koppen

Å holde flasken eller sippy koppen i god stand er ikke mye forskjellig fra smokk rengjøring. Forskjellen fra å rengjøre smokken din og å rengjøre "flasken", er at når du rengjør flasken kan du vaske den i en vask med såpe og vann, så kan du enten tørke den selv eller la den stå til tørk. Her er selvfølgelig oppvaskmaskin en fin luksus løsningen.  Når du nå er en nyfødt AB,DL, vil du sannsynligvis ikke at familien din skal finne hemmeligheten din. Så jeg vil foreslå at du tørker flaskene og sippy-koppene. Når du rengjør flasken din, ikke bruk noen form for "heavy duty" vaskemiddel eller hard børste, da du kan skrape opp designet hvis det er trykt/print på innsiden/utsiden av flasken. Bruk en myk oppvask børste, klut eller en myk flaske børste om nødvendig. 

Skjule flasken/sippy-koppen

Når det gjelder å skjule flasker og sippy kopper, er det litt vanskelig. Du kan igjen bruke de fleste rådene til å skjule smokken med denne, men noen andre steder du kan sette en flaske er kanskje under sengen din, hvis du kan eller bak møbler hvis mulig. Du kan også gjemme den i en jakkelomme eller på rommet ditt, men vær forsiktig med å ha for mange plasser rundt om i hele huset.
4# Body, Onesie & Smekke tips

Når de fleste AB,DL-ere starter, vil ikke alle som nevnt hoppe rett inn i baby-aktige klær, enten det er en smekke eller en body, en body i moderate farger kan fint fungere som en t-skjorte. husk at det er et hav av måter å bruke, skjule, gjemme eller moderere/tilpasse dine AB,DL ting på. Under kommer vi her med noen gode råd og vink som vil hjelpe deg i gang, samt hvordan få mest ut av AB,DL tingene dine:

Vedlikehold av Smekke eller Onesie
Å holde smekken, onesie og eller bodyen ren kan enten være en enkel oppgave eller vanskelig, avhengig av bruken og uhellene dine på den. Med smekker kan du vanligvis kontinuerlig vaske/tørke mat, sikkel eller flekker av den (hvis du gjør den slags).
En god "håndvask" vil vanligvis holde for smekker. Når du rengjør en av disse, er det beste og sikreste å ta en håndvask, da det er lettere å kontrollere hvem som ser og håndterer disse.
Vasking av bodyer eller onesie kan som oftest utføres som med vanlig tøyvask i vaskemaskin.
Sjekk gjerne ut vår vaske veileder.

Skjule bodyer eller smekker

Disse gjenstandene er sannsynligvis blant de enkleste ABDL-gjenstandene å skjule. Bodyer og smekker kan du gjemme i et putevar du legger deg på, eller i klær hvis du bretter eller henger dem skikkelig, du kan også gjemme dem under en madrass. Bare pass på å holde dem unna skarpe gjenstander, da det kan rive i stykker stoffet.

Bruk og bli vant til tingene:

Gjør bruk av tingen dine, sett av godt med tid i trygge omgivelser.
Bruk gjerne slik som boyen eller annet tøy plag i hverdagen slik som nevnt med body som t-skjorte.
Eller kanskje kan du ha brus eller kaffe i en sippy cup!5# Bleier, typer & tips

Dette er ofte den største "tingen" i AB,DL-samfunnet både for de AB og DL interesserte.

Vi går her ikke veldig nøye inn på forskjellene ved AB,DL altså AB & DL, men
vil nevne at ABDL er satt sammen av: AB- Adult baby & DL- Diaper lover.
Det ser også ut til å være en økende gruppe blant inkontinente som i perioder bruker AB,DL bleier. 

Bleier er den mest populære gjenstanden som brukes av en som er AB,DL, enten du bruker den som DL eller som AB-outfit eller for faktisk inkontinens relatert bruk. Vi opplever en større andel som hevder å bruke bleien av begge årsaker samtidig. Dvs. til daglig brukes det et "vanlig" inkontinens hjelpemiddel fra apotek på resept, mens ved helger og enkelte fridager/ferietider brukes AB,DL bleier av et tilsynelatende stadig økende antall inkontinente. som enten har AB eller DL (-AB,DL) interessen. 

Vi tar for oss bleier til bruk i alle disse situasjonene og "kategoriene".
Hvis du nå er ny på AB,DL, vil du mest sannsynlig ikke ha tilgang til AB,DL-produkter, men det betyr ikke at du ikke kan skaffe en annen "polstring" som kan være til nytte, og eller glede for deg. Men hvis du ikke har tilgang til ABDL-bleier, ikke bekymre deg. Vi vil liste opp flere typer bleier både av "Apotek" varianter og ABDL-Bleier. Vi har lagerført og tidligere lagerførte bleier som vi av flere årsaker dessverre ikke har på lager lengre, samt bleier vi har fått tips om fra våre kunder.
Ikke ABDL-bleier

DryNites:

Drynites nattbleier er ganske vanlige å finne i alle de større dagligvare butikkene samt apotek. 
Er du ny og ønsker å gå til innkjøp av bleier, kan dette være en grei start.
De er ikke ment for en veldig stor påkjenning, men som en god ekstra forsikring. 
Kjøp gjerne bleiene sammen med andre "vanlige" dagligvare. Slik blir ikke bleien så "synlige" når du handler. 

Vi vil aldri foreslå dem som en "hoved bleie" på dagtid eller natt, men de er gode boostere eller "fyllstoff" for når du har på deg andre "sterkere" bleier. Hvis du ikke klarer å få tak i booster pads, vil DryNites vært det nest beste.
Man får selvfølgelig også "bleie følelsen"  på plass når en tar på seg et par, da spesielt om man tar en tur ut.
Samtidig som enn får effektiv sikring av drypp og mindre "lekkasjer".

TENA Proskin Pants:

Hvis du har sjansen til å skaffe disse bleiene, skaff dem. Selv om Tena pants er nettopp "pants bleier" er de flotte relativt billige bleier som kan brukes på dagtid, og om natten holder de seg også ganske bra når det kommer til lekkasjer og ml kapasitet. Er man bare rundt på farten og trenger diskre beskyttelse er dette tingen. Så hvis du befinner deg på et apotek og uansett skal handle bleier, se etter disse!


Always Discreet pull-ups:

Bleier som er litt vanskelige å skaffe i Norge, men som høster enn del god kritikk i flere AB,DL kretser i utlandet.
Flere AB,DL jenter sverger til disse i ukedager, samt en del cosplayere liker disse.


Tena Silhouette Night High Waist:

Mulig til tider å få i norske apotek og er en natt bleie som med flere fordeler kan brukes på dagtid
til en "grei" omgang, samtidig som de er svært diskre.

Nå vet jeg hva du tenker på;  disse Silhouette pull-ups bleiene er laget for kvinner/jenter. Vel overse det faktum. Ta f.eks. ovenfornevnte Always Discreet pull-ups bleiene: Disse bleiene er de vi har hørt mest om på de utenlandske AB,DL forumene som faktisk har høstet god kritikk om en skal bruke en pull-ups/bukse bleie. De holder kanskje ikke så mye, men for en så lett bleie holder de seg godt. Vi vil stort sett foreslå disse som lette dagbleier. Om du tenker å bruke disse som hoved bleie på dagtid, sørg for å ha med deg noen ekstra stk.


Attends Slip Active:

Normalt vil vi ikke si om disse kommer til å lekke men heller når, men disse er mye mer tilgjengelige enn noen av de andre bleiene her. Så hvis du går med disse bleiene, gå for maksimal beskyttelse.
(altså Nr : 10 - Attends Slip Active er diskre bleier uansett absorbsjons nr.)
Et stort pluss med Attends Slip Active er at de kommer med plast, enn om noe tynt og kan skaffes på apotek.


Abena: 

Enkelte norske apotek har  Abena-bleier i bomulls varianten. Hvis du vil ha gode bleier som ikke er ABDL, så gå for en Abri-Form. De holder seg godt som natt- og dagbleier og har en relativt grei pris.ABDL Bleier

Crinklz:
Vi er litt i tvil på hvem som laget bleien deres først, men Crinklz og Rearz safari er "generelt" den samme bleien.
De holder bra på veske og har god absorpsjonsevne. Så har nok vi forelsket oss litt i de super søte designet til Aquanaut. Vi liker designene på Crinklz mer enn Rearz Safari, men dette er jo kun vår menig. Dette er mer en "personlig greie innad hos oss". Så ta vår mening om det med en klype salt. Crinklz kan med flere fordeler brukes som både natt- og dagbleie.

Rearz: 
Rearz har nok noen av de mest omtalte bleiene. Du har ikoniske  Rearz-safari de er ikke blant de billigste, men er flotte og rommer MYE. De er blant toppen blant de mest absorberende bleiene. Når det gjelder natt og dag, kan du bruke dem som du vil. Du kan bruke dem til nesten alt og de er gode til alt du gjør i dem!


ABU:
Abu-bleier er uten tvil blant topp bleiene på AB,DL listen. Lavender, Cushie, Little Pawz eller Preschool er alle bleier som en AB,DL vil bli fornøyd med. (Lavendler var nok vår favoritt, men var sist vi sjekket kun tilgjengelig i størrelsen S-smal da i Engeland)

Bambino:
Bambino-bleier har eksistert ganske lenge, men de har også "nå" fått nye bleier som absolutt virker spennende. Enten du går for en bambino Magnifico eller en Bellissimo, karnevalee, Catstronaut vil du bli ivaretatt på beste måte.

BetterDry:
BetterDry Slip er en bleie som holder mer en lovet kapasitet, med myk hvit plast som kan anbefales spesielt til DL folket. Noen pluss med BetterDry er høye lekkasje sperrer og relativt god pris med tanke på antall bleier og kapasitet. Om du liker boostere er BetterDry bleien er perfekt å legge boostere i på grunn av sine høye lekkasje sperrer.      

Dotty:
Nå er det en stund siden sist vi hadde de inne, men det må sies at de få bleiene de har laget, er ganske bra. Dotty the Pony og Super Boompa er flotte bleier. Kan definitivt anbefale de enten du vil ha "jente-jente" eller superhelt-"fanatikeren`s" eller Pride -"fargespraker`n" Er de flott bleier! 

Tykeables:
Dette selskapet ble faktisk opprinnelig kalt Snuggies. Og da de først kom ut, ble deres første "hoved-bleie" kalt Snuggies Waddler. Vi elsket designet og fargene var liksom litt mer "babyaktig" på de første versjonene til Sunggies. Vi håper de en dag vil bringe tilbake en variant eller kanskje selve bleien... Selskapet måtte dessverre bytte navn på grunn av et merkevare problem med Huggies-bleier; på grunn av dette var "Waddler bleien" en tapt sak. Nå heter firmaet Tykeables og "hoved-bleien" deres Tykeables overnight, de kom ut kort tid etter navnebyttet og ble laget for nattbruk. Vi kan definitivt anbefale deg å legge deg i denne bleien, samt legge bleien til samlingen din hvis du kan. Er dessverre en stund siden vi har hatt den inne. Men kanskje kommer de igjen. Også en liten merknad til alle dere som leser dette. Denne listen er ikke i noen spesiell rekkefølge. Vi er klar over at det er SUPER MANGE flotte bleier der ute, men vi listet opp disse fordi det er disse vi har kjennskap til og de er super gode for både veteraner og nye innen AB,DL.
Kremer, pudder mm.

Når det kommer til det å ta på bleie, er det ikke bare å spenne på seg en bleie, hvorfor det spør du??? Vel, det er enkelt. Du vil ikke være så komfortabel som du kan uten f.eks. bruk av babyoljer, pulver og eller kremer. Så før du setter i gang med bleieskift anbefaler vi deg å smøre litt lotion over hele den nederste halvdelen av kroppen din, da det vil bidra til å holde den nedre halvdelen fuktig. Nå, selv om babyolje gjør det samme og glatter ut huden din, vil vi fortsatt anbefale å bruke både lotion og babyolje fordi det er en fantastisk følelse å bruke begge. Ikke bare lukter du som en baby, men du føler deg super komfortabel i bleien. Baby pudder er i hovedsak et "must" når det brukes bleier ofte, dette gir også en glatt og fin følelse i bleien om du ønsker den "tørre" varianten.
Ved ønsker og behov kan barriere krem brukes, dette gjør at bleien føles våtere under bruk. Men ikke minst blir det lettere å rydde opp i bæsjebleier om barberkremen er smurt ut riktig.
(Husk at for enkel fjerning av barriere krem trenger man våtservietter som er tiltenkt bleieskift. - Hjelper lite med "vanlig" dusjsåpe)    6# Noen generelle tips


Bleie bagen: 

• Ekstra bleier 2-3 stk
• Håndkle eller stelle matte 
• Babyolje og/eller lotion
• Babypudder
• Babyservietter
• Pose til brukte bleier 

En typisk ABDL vil ha tapebleier, men hvis du har pull-up bleier i stedet, bør du ikke ha for mye problemer når det gjelder skift. Et annet godt tips er å lære å bruke den fantastiske våtindikator funksjonen, selv om noen bleier dessverre ikke har denne fusjonen. De fleste bleiene vi har inne, har som oftest en eller annen våtindikator funksjon. Det er ekstremt nyttig, og vi vil definitivt anbefale deg å sjekke for å se om ditt foretrukne bleie merke har det.
Når det gjelder når du bør skifte er anbefalingen når våtindikatoren er "brukt opp" - eller byttet farge over halve bleiens lengede. 


Lekkasje problemer

La oss nå få dette på det rene. Uansett hvor hardt du prøver vil det kunne skje, det vil kunne lekke ut av bleien din. Nå er det opp til deg om du "vil" ødelegge favoritt stolen eller madrassen eller bilsetet eller hvor du måtte befinne deg, men vi håper dette kan hjelpe deg å i det minste redde det du ønsker å holde rent. For lekkasjer er det noen forskjellige ting du kan prøve for å forhindre ødeleggelser. Et alternativ er å få en bleie (hvis mulig) med stor kapasitet/absorbsjon, vanligvis forteller bleie pakken deg hvor mange ml bleien kan holde på. Hvis ikke, søk det opp på internett. Det er svært sannsynlig at noen har lagt ut en anmeldelse og eller statistikk over bleien du tenker å kjøpe. Det andre alternativet er å få et bleie trekk/bukse i plast eller gummi. Hensikten med en plastbukse er ikke bare å få deg til å se super søt ut (med mindre bleien din allerede er søt)det er også for å forhindre lekkasjer. Det er ment å være den ekstra barrieren for å holde på den ekstra væsken mens du finner en rask! løsning på problemet ditt. Et tredje alternativ du kan velge og rimeligere enn å kjøpe bleier med høy ml kapasitet, er å kjøpe booster pads for bleiene du allerede har. Booster pads er ekstra tynne lag med ekstra polstring som passer inn i den vanlige bleien din. De hjelper til med å ta den ekstra flyten når din vanlige bleie ikke kan. Et fjerde alternativ og et mye dyrere alternativ er at du kan bruke mer enn ett lag med polstring. Altså det er mulig å bruke to bleier samtidig og mange flere samtidig. Vi har fått tilbakemeldinger på at det er mulig med hele 8 stk. BetterDry bleier samtidig om jeg ikke husker feil, så var trikset å begynne med noen i medium for så å gå til noen stk. i Large  og enda noen i XLarge... Men for at dette skal virke må du vite den riktige fremgangsmåten om det skal ha noen effekt: Først trenger du dine to-tre-... bleier og en vanlig saks. Du må ta den indre bleien og kutte en liten spalte vanligvis rundt midten. Hensikten med dette er å la all den ekstra væsken som lekker ut av den første bleien gå inn i den andre bleien som du legger over den første. Nå kan du gjenta denne prosessen så mye du vil, bare vær forsiktig med saks og klipping/kutting. Enkelte anbefaler en gaffel isteden for saks. De lager flere små hull rundt midten og baken av bleien slik at vesken kan trenge ned i de andre bleiene. Du kan også kombinere denne bleielagsteknikken og legge til booster pads i blandingen. Bare for å ta dette Helt til nye høyder!

Et langt enklere tips for å forhindre våte stoler og sofaer er å bruke en stol eller sengebeskyttelse der du sitter.
Det fine med f.eks. en engangs Tena eller Attends stol-beskytter er at de kan kastes sammen med den våte bleien om uthelte skulle være ute. Om du skifter bleien i tide kan man selvfølgelig også bruke stol-beskyttelsen flere ganger.


Kaste brukte bleier

Når du bruker bleiene dine, må de til slutt kastes. Det er veldig uhygienisk å ha skitne bleier liggende i lengre perioder. Så her kommer noen få triks som kan hjelpe alle, men spesielt nyfødte innen ABDL ut av ei klemme, til de kan kaste bleiene skikkelig. Først av alt, når du tar av deg den våte bleien, legg den i en plastpose, fra en matbutikk el., dette vil bidra til å holde på lukten med mindre du har en bleie bøtte eller en skikkelig bleie pose/våt pose. Deretter kan du spraye bleieposen eller bleien med en lukthemmer eller duft spray, dette vil bidra til å skjule enhver lukt som kan oppstå. Nå kan selvfølgelig folk være mistenksomme overfor den ene tilfeldige posen din nede i bunnen av søppel bøtta. Et fint lite triks er å prøve å omgi posen med søppel, det vil hjelpe å kamuflere den fra nysgjerrige øyne. Til slutt bør bleien kastes i en søppeldunk utvendig der lukten ikke har så mye å bety.


7# Nybegynner tips


Hvilke truse eller truse innlegg bruker du i dag?

Når man treffer og prater via nett, sms eller i virkeligheten, kan det skape interessante samtaler.
Da som oftest må det begynne et sted, altså med litt småprat:

Se for deg at du småprater med ei dame/jente du kanskje har hilst på så vidt (-eller sett et bilde av) men ikke kjenner veldig godt. Til nå er alt vel og bra. Dere småprater kanskje på vei fra butikken, eller på vei hjem fra dugnaden i nabolaget der du tilfeldigvis så kanten av bleien så vidt stikke opp over bukselinningen... eller var det kanten av den hvite trusen??? Uansett om det var bleien eller trusen du så litt av, hadde samtalen fort blitt klein/annerledes om du spurte henne følgende:

Hvilken type truse har du på deg da? eller
Hvilken type bleier bruker du da?


Selv om du kanskje vet at hun bruker bleier eller truser med truse innlegg er det ikke sikkert at hun vil dele dette med en hittil relativt ukjent person med en gang. Det gjelder for mange både på et forum eller ute i virkeligheten. 
Selv om du kanskje har sett et bilde av bleie rumpa på forum siden hennes eller "ute i virkeligheten" på dugnaden, vil det være mange som ikke liker å "utlevere" seg om noe så personlig som bleie bruk for en hittil ukjent person selv på et bleie forum med bleierumpe på profilen. Men når en blir litt kjent kan dette komme naturlig, da med gjensidig respekt fra begge sider. Alt dette er selvfølgelig veldig veldig individuelt men begynn gjerne litt forsiktig.

Det overnevnte virker som en relativt vanlig nybegynner feil, da spesielt blant nyfødte kanskje litt overivrige AB,DL-ere. Husk at ABDL ikke nødvendigvis er seksuelt orientert for alle.
Men mer enn stress-reduserings lek, ofte da spesielt innen AB delen av AB,DL. (men selvfølgelig også for DL)  
Det finnes "rene" DL utøvere som bruker bodyer uten å være AB. Samtidig som det fines rene AB utøvere som ønsker hvite "plaine" bleier uten at de er en DL.

Er alle som bruker AB,DL bleier AB eller DL?

Nå vet du kanskje at mange AB,DL-ere velger å bruke bleiene sine av forskjellige men spesifikke grunner - mer eller mindre for komfort eller ekstra sikkerhet. Og at forskjellige personer har forskjellige grader av enten AB eller DL.

Men ikke glem at det er mange personer som av en eller flere medisinske grunner er "lenket" i bleier eller lider av urininkontinens og eller fekal inkontinens av forskjellige grader. Dette er personer som kan ha mistet all eller deler av funksjon over blære/tarm, vanligvis ikke etter eget valg. Og ikke noe som nødvendigvis er kjempegøy.
Når du møter noen som bruker bleier, er de kanskje ikke engang en ABDL-er. Men en som er medisinsk avhengig. Husk da å være respektfull og høflig. Ikke spør dem om hvilken bleie type de bruker eller den klassiske: Når begynte du med bleier!? Noe faktisk de fleste kan bli fornærmet av, da kanskje grunnen til at de bruker bleier er resultatet av en sykdom eller en tragisk/traumatisk fortid. La dem fortelle det til deg om de vil, eller hvis de sier det er greit å spørre, så fortsett samtalen. Husk da å ha respekt for følelsene deres, men samtidig ikke behandle dem som om de er en "ødelagt" person. De er ofte akkurat som deg!
Nå som du vet dette, snakk i vei og kanskje kan du få en ny venn!

8# Spennende

Nå til litt mer spennende ting! Nå hvis du har på en skikkelig AB,DL bleie og du er veldig veldig modig. Kan du prøve å gå ut i bleien din. Det vil definitivt øke hjerterytmen og gi deg et lite kick, spesielt om du er ny på området.
Dette er en topp måte å få en kanskje ellers grå og tung dag til å bli litt mer spennende!  
Etter en stund kan du begynne å gå på lengre utflukter om behovet skulle melde seg, og du vil kunne få mange mange fine opplevelser i bleier. Bare prøv det går super fint!

Oooi! Denne ble så lang at det er visst på tide å skifte både bleier og stol...  


Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)