Har dette noen gang skjedd deg? Du sitter i sofaen og nyter kvelden, slapper av i komforten av bleien mens du spiller Mario cart. Du har nettopp fullført din tredje drink, og blæren begynner å bli litt full. Du er litt fuktig allerede, men hvem bryr seg? Disse bleiene er vurdert til 5000 ml, så det er INGEN SJANGS for alt i verden for at du kommer til å lekke. Du slapper av og lar bleien gjøre jobben sin mens du bekymrer deg for den siste finale runden, mens du bomber Bowser... men det er ikke det eneste du trenger å bekymre deg for. Du ser ned og ser to mørke flekker på størrelse med håndflaten, og i din distraherte tilstand blir du truffet av et skilpadde skall og taper spillet! Uff!

Ok, dette har sannsynligvis ikke skjedd med deg ned til hver minste detalj, men det kunne det, og hvis det gjorde det, så kan en vel med god grunn anta at du ville bli ganske irritert. La oss være ærlige, ingen liker å legge fra seg et tykt håndkle på spille stolen, eller i sofaen for så å sitte på det rester av kvelden. For å ikke snakke om den bortkastede tiden det tar å rydde opp! Lekkasjer er super upraktisk! Ikke bare må du skifte for tidlig, men du har nå ekstra klesvask og en våt stol! Bleier er ikke gratis, og de skal beskytte deg. Hvilket svik!

Så her er noen tips! – Hvis du vil forhindre lekkasjer, så er det her satt sammen 4 nyttige tips for å sikre at når du prøver å holde deg tørr, holder du deg for det meste tørr.

Tips 1: Fluff og klargjør bleien

Det er et par ting du kan gjøre før du tar på deg en bleie som kan bidra til å forhindre lekkasjer. Først og fremst, sørg for at det ikke er hull eller rifter i plast- eller benbeskyttelsen eller bleien din. Hull og rifter vil nesten garantert forårsake lekkasjer etter bare én liten runde. Det å bare gi bleien et raskt blikk før du tar den på kan forhindre noen alvorlig lekkasjer og ikke minst pinlige situasjoner. Dette kan inkludere å skille/dra lekkasje sperrende fra bleiens kjerne, da de magiske maskinene som pakker bleiene kan få lekkasje sperrende til å vende nedover, noe som gjorde dem ubrukelige!

Etter å ha forsikret deg om at bleien er god å ha på, er det en god idé å lufte polstringen ved å brette den i to på langs ("hotdog style" tenk pølsebrød) og gni de to halvdelene sammen. Dette vil tilføre litt luft inn i fyllmaterialene/fluffmassen og vil la dem absorbere veske raskere enn de normalt ville gjort hvis den maskin pakkede bleien ikke blir fluffet. 

Pass også på at du strekker lekkasje sperrende og ben mansjetter ut for å sikre at de er i stand til å få ordentlig kontakt med lårene dine. Sørg også for at du har en bleie som har riktig størrelse og som passer deg komfortabelt. Vi har noen tips om dette og mye mer i vårt artikkel arkiv!

Tips 2: Kjenn grensene: Bleier og  væskeinntak

Hvis du vil forhindre lekkasjer, sørg alltid for at du planlegger på forhånd! Bleiekapasitet bør vurderes ved siden av aktiviteten. Tynne bleier er flotte for de som skifter ofte eller planlegger å gå på treningsstudio eller løpe, mens tykkere bleier er bra for mindre fysisk aktive aktiviteter som å se et teaterstykke, gå på kino eller dra på biltur. Hvis du vet at du kommer til å være ute en stund, bruk noe med litt mer kapasitet, og ideelt sett prøv å ha med deg minst én ekstra bleie i nødstilfeller. Prøv å holde styr på mengden du drikker, siden det tross alt ender opp i bleien din på et tidspunkt. Å kjenne bleiens grenser vil hjelpe deg enormt med å ikke bli fanget i en uheldig situasjon. En bleie kan bare beskytte så lenge den har ledig kapasitet, når kapasiteten nærmer seg oppbrukt må det byttes bleier og du må ikke nødvendigvis bruke dem maksimalt om du er redd for lekkasjer.

Tips 3: Posisjoner og absorpsjon

Det er stort sett uendelig mange måter å bruke bleien på, noen bedre enn andre. Jeg har ikke personlig prøvd det, men jeg må anta at fukting opp ned sannsynligvis ville ende dårlig. Du vil finne at selv om de fleste bleier har høyere kapasitetsgrenser enn andre, betyr det ikke nødvendigvis at de vil lekke mindre. For å få mest mulig ut av bleien din, må du mest sannsynlig teste den i noen få forskjellige posisjoner. Hvis du hovedsakelig sitter, vil den fremre delen av bleien suge opp nesten alt, mens rumpa vil holde seg relativt tørr. Det er jo ganske vanlig å bruke bleien sittende, men du vil kunne miste mye brukbar kapasitet/absorbsjon om du ikke står opp av og til. Hvis du virkelig ønsker å maksimere hver cm av bleien din, kan du også bruke den mens du ligger på ryggen med rumpa litt hevet fra bakken.

Tips 4: Hemmelig våpen: MER BESKYTTELSE!

Hvis du bruker bleier ofte nok, kommer du garantert til å ha noen ulykker. De tidligere tipsene skal hjelpe med det meste av daglig bruk og forhindre 99 % av merkbare lekkasjer. Men hvis du trenger MAKSIMAL beskyttelse mot lekkasjer, er det egentlig bare én løsning: PlastbukserPlastbukser er den ultimate beskyttelsen mot pinlige våte flekker; så lenge du inspiserer dem for hull regelmessig og investerer i noen nye når de gamle er utslitt, bør du ikke ha problemer med lekkasje når du har på deg en velsittende plastbukse. Det er imidlertid noen avveininger. Plastbukser gir ikke mye luft, så de vil ende opp med å bli varme og svette, spesielt på varme dager. Plastbukser kan også være ganske høye, så hvis du trenger å være diskret eller planlegger å bruke dem til et bibliotek, er disse kanskje ikke det mest diskre valget.

Å bruke bleier skal være morsomt og avslappende og litt distraksjon fra hverdagens stress! Å være proaktiv og ansvarlig under bruk vil redusere lekkasjer og maksimere nytten. Enten du er ute med noen venner i parken eller slapper av hjemme på rommet ditt og spiller spill. Sørg for at du er fullstendig beskyttet og klar for den lengste filmen og den mest intense spilløkten! Forhåpentligvis ved å følge disse tipsene, vil buksene dine holde seg tørre, og du trenger ikke å kjøre vaskemaskinen en ekstra gang med våte uhell!  Lykke til.

Bruker du en kopp med lokk er faren i hvert fall mindre får å søle ut drikken også!


Husk å Fluffe bleien slik at den raskt trekker til seg veske


Bruker du en overnight bleie slik som BetterDry er du sikret god kapasitet


Etter en stund lærer du bleien å kjenne. Du vil da vite hvor mye bleien tåler og når det er på tide med et skift.


For ekstra beskyttelse i stoler og sofaer er engangs laken perfekte.
Legg dem gjerne under et ekstra teppe i stolen, sofaen el.


En plastbukse (her med volanger)  er perfekt til å hindre lekkasjer

Sjekk gjerne ut vårt artikkelarkiv for flere artikler. (krever innlogging)